söndag 22 september 2013

Börjat väva..

Blommorna och jag har nu tävlat färdigt i att se vissnast ut...



Blommorna piggnade till efter lite vatten. Jag piggnade till efter både vila och vatten. Nu mår vi bra allihop! Så bra mådde jag idag att jag laddade vävramen och har börjat väva med mattrasorna jag klippt under konvalescensen..



Det går faktiskt lättare att väva med trasor än med garn. Det trasslar minder. Det trodde jag inte...

Det här kommer att bli en väldigt smal matta. Men nog skall jag hitta en bra plats för den ändå. Framför TV-bänken kanske...

Ville prova bara. Men finns inte mer att klippa trasor av nu. Får bli ett loppisbesök igen för inköp av ENFÄRGADE påslakan/gardiner/lakan. Tycker nämligen inte det blir så bra med det spräckliga tyget. Rutorna framträder så dåligt.

Börjar redan ladda upp för en efterlängtad fortsättning på teveserien BRON. Tyckte den var så bra. Och Sofia Helin spelar sin roll så otroligt bra... enligt mig.



6 kommentarer:

  1. Jag har blivit så nyfiken på den här sortens vävning. Hur brett går det att väva som mest?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det vet jag inte riktigt. Men eftersom man väver med fingrarnas hjälp. trär tuskaft, så måste man ju komma åt. Går ju inte att trä nystan. Man använder lagom långa remsor/garn. Går ju inte att skarva som vid vanlig vävning. Svårt att förklara hur vävningen går till... Hoppas du begriper lite av min förklaring. Man behöver alltså en bredare ram då.

      Radera
  2. Det verkar vara en rolig form av vävning du håller på med. Du berättade i mitt inlägg om dina ofarliga cystor. Jag har oxå haft flera ofarliga knölar som de tagit bort eller sugit bort. Men då för två år sen då jag trodde att det var en ofarlig rackare igen så visade det sig att det var inte riktigt så. Så det blev en riktig chock då jag fick beskedet cancer. Men nu håller vi tummarna att det räcker med att den jäkla cancern har tagit ett bröst av mig. Kram på dig.

    SvaraRadera
  3. Ja det är roligt OCH rogivande med vävnigen.
    Jag frågade läkaren som sög ur mina cystor en av gångerna om risken att drabbas av bröstcancer var större för mig med alla cystor. Fick svaret att det inte fanns något som tyder på att det skulle vara så.. men att man alltid skall vara uppmärksam och undersöka sina bröst. Nu håller vi alla tummar vi har för våra undersökningar. Kramar

    SvaraRadera
  4. Jag är himla nyfiken på denna säregna vävteknik! Det ser verkligen ut att bli fint! Du får börja hålla kurser! :)

    SvaraRadera
  5. Ja det är skoj att kunna. Och sjalarna har väckt stor beundran och förundran. Min tanke är att jag skall hålla kurser. Skall bara leta rätt på någon snickarkunnig person som kan göra ramarna. Finns ju inte ute i handeln...

    SvaraRadera