tisdag 1 maj 2012

Valborg = cruising

Valborg, sista april i Sala betyder för oss (gubben och mig) inte någon Valborgsmässoeld, majbrasa eller kase. (kärt barn har många namn).

Nej det är bilarna! Det är cruising i stan!

Under några år har vi inte varit ner på stan för att titta. Upplevde alldeles för mycket fylla och alldeles för många... som åkte runt med visserligen lite äldre bilar, men ej vackra. Skrålade och hängde överallt på bilarna. En som stod på taket och , heter det moona? Han ramlade strax därefter ned från taket med huvudet före rätt ner i asfalten. Har för mig att han skadades RIKTIGT allvarligt.

Men i år gjorde vi ett nytt försök. Lite tidigare på kvällen. Ja ett försök blev det kan man säga. Alla infarter till stan innebar långa käöer. Fick sitta och åka runt och trixa. Till slut kom vi ner och fick en bra plats.

Hade jag kameran med mig då? ICKE! Den låg i tryggt förvar hemma bredvid datorn.

Bjuder därför på en bild från 2006 då det var damrally i stan. Många vackra bilar.


Och många vackra bilar var det igår också. Tror det var rekord! Lungt och stilla var det. Många poliser ute och dirigerade. Och folk från trafikinspektionen. Vi stod längs kortegevägen i ca 1,5 timmar utan att se samma bilar köra förbi på sitt andra varv!

Kul att de verkar ha fått ordning på det här. Nu var det en ren njutnig och mycket folk uppradade längs vägen som tittade.

Det blev inte sämre stämning av det vackra vädret heller!

Glad 1:a Maj på er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar