lördag 6 april 2013

På spaning efter våren..

Tittade på mitt i naturen på Play igår. De var ute och spanade efter våren. Meteorologisk vår har vi inte här ännu. Tittade på yr.no och natten mellan lördag och söndag till veckan är det första gången det är röda siffror dygnet runt. Men redan måndagnatten sedan är det blå siffror igen.

Snön smälter ändå om dagarna. Men det är en hel del kvar.

Bettan och jag tog en sväng runt Fläcksjön idag. Såg en man med fågelkikare. Inget öppet vatten mer än Svartån.

Men se ute på ett fält hade det bildas en liten sjö av smältvatten och DÄR, efter en snabb uppskattning, var det kanske ett trettiotal svanar och en hel del gäss!

Så det är på gång!

3 kommentarer:

  1. Jag tittade på det också och dom hade svårt att finna några bra vårtecken ens i södra Sverige. Hoppas det snart blir varmare

    SvaraRadera
  2. Ja i år är den sen! Annars brukar det stämma.. Om påsken är tidig, så är våren det också! Men icke iår :( Jag är mest trött på den kalla nordvinden.

    SvaraRadera
  3. Så ni har alltså vår i Sala? Lyckost er! Här i Dalarna bjuder vädret fortfarande på snö när man minst anar det. Imorse när jag skulle iväg var bilen täckt av både is och snö, så det var bara till att skrapa rutorna eftersom jag trodde inte att kupévärmaren skulle behövas längre... Suck och pust! :(

    SvaraRadera