måndag 19 november 2012

Matlagningshelg

Av ett vitkålshuvud för 20 Kronor...


Och


Fläskben för 20 kronor.

(Här använde jag ena halvan av vitkålen.) Har jag fått ihop ca 6 portioner kålsoppa som nu ligger i frysen. Benen är rensade från kött och ligger också i frysen. Ja köttet alltså inte benen, de ligger i kompostpåsen... Köttet skall jag ha då jag gör köttsoppa!

Den andra halvan vitkål,sex morötter och en halv purjo...


blev det en bunke vintersallad som håller sig flera dagar i kylen.Bara att ösa upp på tallriken.



En annan råkostsallad jag gjorde var rödbetsallad med apelsin. Blev jättegod. Men fått jättekonstig färg på fotot! Den ÄR rödbetsfärgad i verkligheten.

Jag känner mig så husmoderlig när jag gör sådana här saker :-) Men det spar ju så mycket tid av vardagsmatlagningen. Det gör inte ont att man kommer billigt undan också :-) då man använder säsongsråvaror.

2 kommentarer: