Av ett vitkålshuvud för 20 Kronor...
Och
Fläskben för 20 kronor.
(Här använde jag ena halvan av vitkålen.) Har jag fått ihop ca 6 portioner kålsoppa som nu ligger i frysen. Benen är rensade från kött och ligger också i frysen. Ja köttet alltså inte benen, de ligger i kompostpåsen... Köttet skall jag ha då jag gör köttsoppa!
Den andra halvan vitkål,sex morötter och en halv purjo...
blev det en bunke vintersallad som håller sig flera dagar i kylen.Bara att ösa upp på tallriken.
En annan råkostsallad jag gjorde var rödbetsallad med apelsin. Blev jättegod. Men fått jättekonstig färg på fotot! Den ÄR rödbetsfärgad i verkligheten.
Jag känner mig så husmoderlig när jag gör sådana här saker :-) Men det spar ju så mycket tid av vardagsmatlagningen. Det gör inte ont att man kommer billigt undan också :-) då man använder säsongsråvaror.
Så gott!
SvaraRaderaMmm det var det!:-)
SvaraRadera