onsdag 21 november 2012

Surfplattor

Vi har köpt surfplattor till våra barnbarn i julklapp iår. Törs skriva om det här då de ej är läskunniga ännu :-) (Och föräldrana är redan meddelade och tillfrågade.) Ja för det är ju det här med... Är det riktigt att så små barn skall börja använda sådana saker. Därom tvista de lärde. Men de har det redan på sina förskolor. Och det finns mycket positivt med dem. Det är så här deras värld redan ser ut och kommer att se ut. Så resonerar farfar/morfar och jag. Så skall det öppnas varsitt konto till dem där vi varje månad kommer att sätta in en liten slant som föräldrarna sedan kan använda för att köpa böcker och spel till plattorna allt efter intresse och ålder.

Hittade ett inlägg i en blogg idag som tar upp frågeställningen. Den hittar du HÄR.

I det inlägget finns också funderingar över de ungas mycket lyssnande på Youtube och Spotify också. Men så har det väl alltid varit. Som ung (allrahelst) lyssnade man mycket på musik. Vi (min generation) hade tillgång till radio, bandspelare och skivspelare. Många var vi som spelade in från radion och sedan spelade om och om igen tills föräldrarna kom och bankade på dörren med stora fetvaddskluddar i öronen och "bad" oss sänka volymen... Där låg man på sängen och drömde sig bort. Så minns då jag tonårstiden.

En hel sommar, tror vi var i 10-11 årsåldern, satt vi inne i kompisens duchrum på kuddar (enda rummet som kunde bli helmörkt i) och berättade spökhistorier för varandra..
Vi åkte sedan och badade i sjön på kvällarna.

Vill också bara påminna om...
Jag har startat en officiell facebooksida som kommer att hänga ihop med bloggen.

Vill ni hänga med mig där så gå in och GILLA den sidan HÄR.

Skall sedan klura ut hur jag får dit det lilla f:et som länkar till facebooksidan från bloggen.

Det verkar som en del inte kan komma fram till facebooksidan. Vet inte vad det beror på. Är ju inte av den tekniska typen precis. Misstänker att det är från mobiler. Men annars går det att söka på sin fb-sida efter Agneta M. Andersson så finns jag där som författare som då är den officiella sidan.

Välkomna dit!!

2 kommentarer:

  1. Vilka bra presenter. Jag har köpt en till min man i julklapp men jag misstänker att vi kommer att använda den lika mycket alla i familjen :)

    SvaraRadera
  2. Ja det blir inga fler presenter den här julafton från oss:-) Men de har också födelsedagar så nära julen båda två. Den ena mitten av december och den andra mitten av januari.

    SvaraRadera