onsdag 18 december 2013

Pappersarbete

Det är lite skillnad på vad jag kallar pappersarbete.. men framförallt vad jag tycker om de olika...

Administrativa pappersarbetet... om det tycker jag INTE!

Men klippa, klistra och greja med papper... det har jag alltid tyckt är roligt. Det började med att vika loppor.

Sedan klippa pappersdockor och göra kläder till dem. Här på Förskoleburken finns länkar till flera sidor där man kan ladda ned klippdockor om man inte vill rita själv.

Och nu på morgonen såg jag på nyhetsmorgon där de visade papperspyssel...
Nyhetsmorgon på TV4.

Och jag blev inspirerad.

Men jag vill ju gärna kunna använda mig av sådant jag har hemma.. utan att behöva köpa så mycket. Och nu hade jag en bunt tidningar låg som skall till återvinningen. Men jag kan ju återvinna själv så jag började rulla....Vad det skall bli... Ja det har jag inte riktigt bestämt ännu.. Men det var den HÄR taklampan jag fick upp i huvudet.

Men kanske det blir något helt annat.. Ett draperi kanske....

Den som lever får se.. som man säger..


16 kommentarer:

 1. Kommer ihåg när vi vek " Loppor " i skolan!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Det låter kul att vika papper. Jag har bara prövat att vika svalor och andra pappersflygplan. Kul det också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svalor ja.. det glömde jag. Sådana har det blivit många!

   Radera
 3. Hej du,från ett gråmulet Skutskär,,Ja jag reagerade ungefär som du,,Abraham kan kvinnor heta så,,och förmodligen kan dom det...
  En lampa av tidningspapper,,den tanken hade jag aldrig fått in i mitt huvud,,men så tokig blev den inte enligt den bild du visade..Haé Kram.

  SvaraRadera
 4. Undra sa flundra vad det blir av dina papperscigariller?? Lampan var jättefin i alla fall!! Något jag minns vi vek förr var ju anteckningssidor till små fickor för t ex bokmärken. Ja, man rev alltså aldrig ur sidorna, utan det blev till ett primitivt album, skulle man nog kunna säga. Hur som helst kommer jag inte ihåg hur vi vek dessa sidor, något jag blev varse för några somrar sedan. Då var jag i akut behov av att förvara några löv och allt jag hade var ju ett anteckningshäfte likt de man fick i skolan som liten. På vikningen gick jag bet, löven förvarades lösa mellan sidorna på häftet och häftet bar jag i väskan. Löven?? Ja, de ramlade förstås ur och förstördes.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi vek också de små skrivböckerna för bokmärken. Men vi vek bara in sidorna till hälften sedan lade vi olika bokmärken i fickorna. En del sidor blev det bara en ficka av men så ibland vek man några sidor mot varandra så det blev dubbla fickor på ett uppslag. Så fick en kompis stoppa ner ett finger någonstans i boken som nu hade blivit hälften så hög. Man höll den ju i ryggsidan. Kom de då på en "enkelsida" så var det det bokmärket som man fick. Men blev det en "dubbelsida" Ja då fick man titta på båda och välja. Usch så svårt det var att i ord förklara... Det var ett litet lotterispel att byta bokmärken på.
   Men de där skrivböckerna var ju häftade.. Går det då inte bara att vika upp bottensidan också lite och in långsidan.. Då blir det ju som ett litet kuvert...

   Radera
  2. Ja, just det!! Så bytte vi också bokmärken :) Men jag vill minnas att vi också vek fickor av sidorna på något knixigt vis, dock inte som i ditt kreativa förslag tror jag!! Ha det fint!!

   Radera
 5. Så många kul ideér du visar. Loppor har man vikt många genom åren, och de tycks alltid vara lika populära. Tack för tipsen om länkarna. Jag hittade mycket skoj att göra där. Kram

  SvaraRadera
 6. Ja lopporna verkar aldrig gå ur tiden. Så roligt att du kan ha nytta av länkarna!

  SvaraRadera
 7. Jag är inte särskilt pysslig av mig, men loppan kan jag :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Loppan är ju väldigt användbar.. så mer i pysselväg BEHÖVER man inte kunna:-) Du kan annat!

   Radera
 8. Ja det gäller att hänga på låset..Grattis..Haé Kram.

  SvaraRadera
 9. Klippa också klistra, visst är det roligt och precis som du så var nog loppan ett av de roligaste pyssel som man gjorde när man var barn. På förskolan där jag jobbade så gjorde vi många papperspärlor av tidningspapper.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just ja! Det där med att göra pärlor har jag sett. Jag har mycket fler tidningar kvar :-) Så det kan nog bli sådana också till/med barnbarnen. Tack för den påminnelsen!

   Radera