torsdag 7 februari 2013

Närodlat och semesterplaner

Mycket raljerande, kanske med rätta också, över alla matbilder som visas på facebook, instagram coh twitter. Så därför länkar jag bara till matbiten jag åt idag. HÄR. Den här är från vårt närmaste riktnummerområde.

Jag har börjat leta efter krav och eller näroldlat så mycket det går. Glad blir jag då jag ser Åkrahallen i Sala hur deras utbud ökat av både närodlat/producerat och även inom krav.

Så har jag också börjat fundera på det här med semestern. Iår blir det ingen långresa för oss. Var till Toscana i somras och såg alla odlingar av frukt och grönsaker från bussfönstret. Och blev alldeles förskräckt över närheten till den starkt trafikerade vägen.


Bilen vars topplock sprack veckan före jul har slukat pengar. Och så skall värmeväxlarn bytas i huset. Men MAT det måste vi ha ändå.

Skall sätta mig med karta i handen och den HÄR sidan Bara att välja ett landskap eller fler... så kan man åka runt och handla på sig. Tror det lutar åt Dalahållet så får man vacker natur på köpet. Bor ju bara fyra mil från Dalgränsen :-) Men på fel sida om Dalälven som min far uttryckte det, norrlänning som han var.

Förrförra året var vi till blandannat Kungsbacka och naturligtvis var vi in till en gårdbutik som sålde pepparrot i Fjärås.

Så får det bli! Matresa iår.... Så tror jag det blir en hel del målning av staket också... Det är några kilometer av dem på sonens och sonsambons stuteri.

2 kommentarer:

  1. hoppas det går bra för dej att måla och att sjukdomen inte sätter käppar ivägen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det som är fördelen med att åka egen bil. Kan stanna när och hur som helst för att röra på sig lite! Då går det bra!

      Radera