måndag 21 januari 2013

Namn

Jag är intresserad av namn. Varför man ger sitt barn just det namnet det får.

Pratade med en kompis som har samma förnamn som jag. Fast annan stavning. Vi diskuterade våra barnbarn (kärt samtalsämne :-)Så har också föräldrarna till våra barnbarn varit klasskamrater också)

Vi konstaterade iallafall då att INGET barn det året fått heta Agneta!! Ändå har jag sett nu efter att läsa födelseannonser och bloggar att många av mina barndomsvänners namn börjat komma.Men än så länge är de inte de populäraste:-)

SCB har listat dem.

Det är listor jag använt mig av då jag skulle namnge mina karaktärer i banboken jag skrivit. (Den som är på väg ut... snart....)

4 kommentarer:

 1. Har också ställt mig den frågan flera gånger varför nästan alla föräldrar verkar ha som motto "ju konstigare desto bättre", när de namnger sina barn. I mitt yrke som fröken kommer jag i kontakt med många namn och jag kan lova att det finns väldigt underliga alternativ! :)

  SvaraRadera
 2. Ja man vill nog som förälder idag mer än förr ge sitt barn något mer personligt namn. För att de ej skall bli en i mängden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag kan ju förstås tycka att det handlar mer om hur föräldrarna behandlar sina barn. SER dessa barnet så spelar det ingen roll om det heter Anna eller Tuva.

   Radera