onsdag 31 juli 2013

Mer ur barnamun...

Jag är nog en ganska konstig kvinna har jag förstått. Är inte så där väldigt förtjust i små bäbisar. Däremot bara älskar jag barn mellan ettochetthalv till tre år. Då de är roliga utan att förstå det själva. Sedan börjar de bli medvetna om att man skrattar med dem och FÖRSÖKER då istället att vara roliga...

Sedan formligen älskar jag tonåringar! Så stora och ändå så små och har börjat på allvar fundera över världen och över mänskligheten, både över sig själva och sin omgivning. Många trevliga samtal man kan ha med en tonåring då man tar sig tid att lyssna på dem.

Jag har alltid sagt att man hellre skulle få ta ut föräldraledighet då barnen är tonåringar än då de är små. Jodå missförstå mig rätt. De behöver sina föräldrar även som små... MEN ett litet barn pratar man med då man själv vill. En tonåring pratar då DEN vill. Och då är det viktigt att man finns som vuxen.

Tillbaka nu till mitt yngsta barnbarn Fröken L. som det bara ramlade dråpliga kommentarer ur den här helgen hon sov över hos mig. Min mamma sade då mina barn var små att hon HÖRDE deras pappas och mina ord komma ur deras munnar :-)
Och det här tror jag inte att Fröken L. har hittat på själv...

Jag hade precis bäddat hennes säng och hon hoppade lyckligt upp och kröp ned under täcket. Hon var vid den här tiden ganska trött och jag fick se att ögonen började klippa på henne där hon bäddat ned sig. Det var alldeles för tidigt för henne att sova för natten men alldeles för sent för att sova middag.

Så jag puttade på henne.

- Nej du lilla fröken, du får inte somna nu heller!

Fortfarande med tunga ögonlock tittade hon upp på mig.

- Jag skall bara vila mina gamla trötta ben!

5 kommentarer:

 1. Du menar fröken L va?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det!!! JA det menade jag. Har nu rättat till mitt alldeles för vanliga misstag. Har två barnbarn men blandar alltid ihop deras begynnelsebokstäver :-)

   Radera
 2. Hej du..Ja ur dessa små munnar kan det komma mycken klokhet..
  Ja klart man blir orolig när man känner brandrök,även om det visade sig att jag befann mig drygt 3 mil från platsen dom eldade på..Ja det var en hänförande utsikt där uppifrån bergskanten..Haé Kram.

  SvaraRadera
 3. Barn är underbara! Ja, tonåringar också, men nu är det så länge sedan mina var tonåringar, så det har jag nog nästan glömt :)

  SvaraRadera
 4. Hej. Visst är det härligt med alla dessa underbara kommentarer som kommer från de små. Alla åldrar har ju sin charm, men håller med om att det är roligast då man kan ha små mysiga pratstunder med barnen. Ha nu en fortsatt skön sommar. Hej svejs.

  SvaraRadera