tisdag 11 december 2012

fortsatt hostigt

Imorgonbitti skall läkaren ringa mig för att höra hur min nya medicin fungerar. Den som jag fick för en månad sedan. DEN fungerar bra!

Men nu har jag ju råkat ut för en förkylning och håller på att hosta sönder varenda muskel i kroppen. Så MIN fråga till doktorn kommer att bli..

Är det vid sådana här tillfällen jag skall äta antibiotika och kortison? Har ju inte riktigt lärt mig min sjukdom ännu fast jag fick diagnosen för fem år sedan. Jag har inte heller under dessa fem år varit så här förkyld. Lite småhostig och snuvig vid några tillfällen bara.

Det var också för fem år sedan jag sökte läkare just för en förskräcklig hosta. Och det var då det blev konstaterat att jag hade KOL! Något jag inte visste om eller ens misstänkt. Trodde som alla andra att det bara handlade om dålig kontition. Det var då 5 år sedan jag slutat röka. (Nu alltså 10 år sedan).

Så glad att jag hade slutat med dessa dumheter redan innan. Ett bekymmer mindre. Jag behövde INTE ta tag i den biten. Sedan har sjukdomen hållit sig i schack! Med hjälp av luftrörsvidgande medicin. En marginell försämring på lungkapaciteten har jag. MEN jag har också blivit 5 år äldre då den dalar naturligt ändå.

Det har alltså fungerat väldigt bra. Har lyckats bromsa sjukdomen med hjälp av medicin, fortsatt rökfrihet och regelbunden kondition och styrketräning. "Springer" dessutom ca 200 trappsteg per dag!

2 kommentarer:

  1. Hoppas du får hjälp att bli av med din hosta och kan njuta av alla julförberedelser som, städning, bakning, mera städning,barnpassning, ytterligare städning och ja så lite glögg på det.. Kram och krya på dig!

    SvaraRadera
  2. Nu är det så att jag tar inte så allvarligt på det där med städning och bakning. Då är barnpassningen roligare :-)Och tack hostan kaaanske är lite på avtagande. Gjorde iordnig ingefärste imorse. Lindrade fint. Kom överens med doktor att vi skulle avvakta till på fredag.

    SvaraRadera