fredag 15 november 2013

Böcker väcker känslor...

Igår var det träff med bokcirkeln igen. Vi blir fler och fler för varje gång. Så himla roligt och intressant. Men fortfarande inte en endaste man!!!

Det blev en livlig diskussion om boken Maria av Fred Eriksson som vi hade läst. Många olika åsikter och känslor. Där blandandra jag tyckte att det var helt suveräna och bra miljöbeskrivningar var det andra som retade sig på just alla miljöbeskrivningar..

Alla säger vad de tycker och får medhåll eller mothugg!

Vi kom in på kvinnlig röst och arvsrätt. Vad kvinnan hade för möjligheter att lämna eller inte lämna ett dåligt äktenskap.
Vi kom in på motboken... fattigdomen och sjukdomar... depressionen under 30-talet och Lubbe Nordströms bok och radioserie, Lortsverige.
Många samtalsämnen.

Så intressant att höra allas åsikter och funderingar. Den blandade åldern på oss gör det också ännu intressantare. Det fanns personer som upplevt tiden och det fanns personer som knappt trodde på att det varit så här i Sverige...

Till nästa gång.. som nu inte blir förrän nästa år... Var vi fler som blev nyfikna på det här med fantasy som de nya berättade att de mest läste. Så bibliotekarien föreslog en ungdomsbok för oss nybörjares skull.. Det blev Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Den som kallas Engelforstriologin. Den tredje boken släpps visst idag.

Julklappsförslag kanske!!!!???? om ni har ungdomar i julklappskretsen.

Jag lånar ju böckerna som e-böcker så slipper jag tillbaka till bibblan och hämta då de beställer hem böckerna vi skall läsa.

Till det behövs bara ett..


Lånekort

En...

Läsplatta som jag har.
Eller mobil, dator eller surfplatta.

Så går jag in på bibliotekets hemsida..Och där finns alla instruktioner hur man går tillväga.

6 kommentarer:

 1. Hej o Grattis,,denna gång var du snabb..Kryptokorsord,är det sådana med siffror,,dom gillar inte jag,hellre vanliga korsord..Haé Kram.

  SvaraRadera
 2. Den triologin gör mig nyfiken. Jag ska se om böckerna finns på biblan

  SvaraRadera
 3. Anders lånar från biblioteket till sin surfplatta. Jag vill hellre ha en "riktig" bok. Jag är nog lite gammeldags :-)

  SvaraRadera
 4. Tredje försöket... hm... kommentaren försvinner när jag trycker på förhandsgranska... nu trycker jag på sänd direkt får vi se...
  Verkar trevligt med läsecirkel :)
  Jag vill nog helst hålla i boken... men kanske är det dags att prova en läsplatta och e-bok. Verkar smidigt och bra :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hm, en läsplatta vore kanske inte så dumt. Jag antar man kan förstora upp texten så det blir mindre ansträngande för en svagsynt som jag. Och billigare än en surfplatta, fast jag vill ju ha en sån också. Vad heter din läsplatta?

  SvaraRadera