fredag 1 november 2013

Traditioner...över tid...

Måste börja med att tacka för alla lycka till och alla hållna tummar då det gäller knölen som jag opererat bort. Hur lång tid det tar innan svar kommer har jag ingen aning om. Känner mig inte alltför oroad då jag tagit bort en likadan för 20 år sedan som INTE skickades på någon analys...

Nu till ämnet i rubriken.

På nordiska museets hemsida finns att läsa om traditionen vid Alla Helgon eller som det också har hetat Alla Själars dag. HÄR.

För några år sedan gjorde jag en egen gravsmyckning istället för en traditionsenlig krans att smycka min fars och mormor o morfars gravar med.

Jag tycker det är fridfullt att gå omkring på kyrkogårdar och blivit inspirerad av en gravplats där man lagt ett täcke av renlav framför stenen och satt i olika löv, kvistar och bär.

Tyckte det var så enkelt och vackert.

Men så har nya traditioner lagts till som Halloween. Men den absolut nyaste traditionen Hall-å-vin har ama de casa skapat! Något jag kommer att efterapa till nästa år. Hade inget vin hemma i år :-)

Ha nu en riktigt skön helg!


4 kommentarer:

 1. Vi besökte en stor gravplats i går och blev berörda!
  Trevlig Hall å Vin!

  SvaraRadera
 2. Fina utsmyckningar!

  Ja, ibland måste man förnya sig - hoppas du kan fira lite hall-å-vin ikväll då (johodå, så kan man göra) :-)

  SvaraRadera
 3. Kväller,,Plocka fram Kartboken,eller fråga farbror Google,,sen går du in till mig och gissar vars jag är..Haé Kram.

  SvaraRadera
 4. Visst är det fint på kyrkogårdarna och rofyllt. Brukar oxå titta på de olika gravsmyckningarna. Ha nu en fin kväll. Kramen.

  SvaraRadera