torsdag 7 november 2013

Sexualbrott av läkare kan förhindras...


Saxat ur METRO....

– Något som man knappt har sett tidigare, men som det plötsligt blivit många fall av de här två åren, är sexualbrott i yrkesutövningen. Ingen patient ska behöva råka ut för den typen av övergrepp.

Hela artikeln HÄR.

Mina egna funderingar kring den här formen av brottslig handling...

Förut.. kan inte på rak arm säga hur länge sedan... Men då följdes ALLTID en läkare av en sköterka eller undersköterska in i undersökningsrummet till en patient. Det var ALLTID två sjukvårdspersonal med vid undersökningar.
Om man införde det igen skulle sådana här händelser inte kunna ske då det alltid finns ett vittne.

De gånger jag själv varit till läkare har det bara varit så nu vid det senaste besöket, då jag fick en liten knöl bortopererad. Då stod visserligen undersköterskan och trampade och sade till läkaren.. "Det här klarar väl du själv?"
Läkaren bad då henne stanna med orden.. "Det är bra om du stannar då jag KAN behöva någon hand till".

Förmodligen kände undersköterskan sig lite stressad och visste att hon hade andra uppgifter som väntade på henne.. Och tyvärr är det nog så. Det har blivit så stora personalnedskärningar inom vården att det är omöjligt att ha två personer/patient.

2 kommentarer:

  1. Håller med.
    Jag tycker det skall vara två närvarande, en grygghet!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Det är tråkigt med nedskärningarna i vården tycker jag. Det behövs mer personal nästan överallt på sjukhusen. Här i Värmland finns också det problemet att sköterskorna jobbar i Norge där lönen är högre och arbetsvillkorna är bättre.

    SvaraRadera