fredag 22 mars 2013

En egen liten pärla...

I helgen skall jag titta på en alldeles egen liten pärla. Pärlan är en bil. Honda Civic. RÖD!

Jag har alltid drömt om en röd bil. Men min dröm har varit en Folkvagn cab. Men den drömmen har jag lagt åt sidan:-)
Min allra första bil var en blå folkvagn "bubbla" å vad lycklig jag var över den bilen. (Sedan har ju bilarna varit mer av familjebilsorten.)

Pappa kom hem en dag och sade: Jag har hittat den perfekta bilen till dig! Den har alldeles rätt registreringsnummer... ???

Registreringsnummer??? Är det inte bilen som är det viktigaste? Han skrattade gott.

Bokstäverna är ALX och din farfar hette ju Alix. Nej det är inte felskrivet han hette Alix inte Alex men det sade nästan alla till honom.

Bilen blev godkänd av mig och naturligtvis hette bilen från den dagen ALEX! Vi kallade den för det alla i kompisgänget. Ingen sade, skall vi ta din eller min bil utan de frågade alltid, skall vi ta min bil eller Alex???

Den enda nackdelen med den bilen var att man fick alltid skrapa vinrutan även på insidan vintertid. Och fortsätta skrapa under färd till bilen blev varm inuti, vilket tog sin modiga stund:-)

6 kommentarer:

 1. Åh vad kul!
  sv: Åh, verkligen tusen tack för din fina, värmande kommentar!
  Lördagskram. ♥

  SvaraRadera
 2. Bra med registreingsnummer som är lätta att komma ihåg. Den bil som vi hade innan vi nyligen bytte hette REX. Kungen alltså! Och den var röd.
  Hoppas du blir nöjd med ditt bilköp. Tror att det är en bra bil som du funderar på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lättast att komma ihåg bokstäverna. Siffrorna kommer jag aldrig ihåg :-) REX var också bra! Ja jag tror också det är en bra bil då man läst om den. Och jag bestämde mig. Får den efter påsk då de skulle laga lite rost på ena bakskärmen först.För övrigt den enda rost som fannas på bilen som är en -98 års modell! Väldigt välvårdad och fin.

   Radera
 3. Vad kul med egen bil! Hoppas du blir nöjd? :) Vad blir det för namn den här gången?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kändes bra då jag provkörde den. Och namnet... ja.. får se först vad den går för:-) Men pärlan tror jag är ett alldeles för vanligt använt namn.

   Radera
  2. Tror också att pärlan är ganska utslitet... Alix 2 kanske vore på sin plats? :) Min vapendragare heter som sagt Reine, hihi (fråga dock inte varför!)

   Radera