onsdag 22 maj 2013

Blir inte som man tänkt ibland..

Jag tänkte ju plocka maskrosor igår och prova göra saft av dem. Men planerna fick ändras.

Sonen var på återbesök och kontroll av det brutna benet i handen. Det låg inte riktigt bra. Så det blev operation istället. Så nu får mor rycka in som sjuktransportör igen. Sedan åker jag till Gävle imorgon för sällskap till det andra barnbarnet Fröken L och blir borta i fyra dagar.

Vi får se om maskrosorna blommar fortfarande nästa vecka. För jag vill verkligen prova göra saft av blommorna. Sedan har kanske rabarbern vuxit till sig så jag kan göra lite saft till Fröken T. Hon är nämligen väldigt förtjust i min rabarbersaft.

Har ett gammalt recept jag fått från en arbetskamrat. En rabarbersaft som man fryser. Jag brukar frysa in i små förpackningar och sedan varma sommardagar tar men den direkt ur frysen, skrapar ur saftmassa i ett glas och häller på vatten.

Då är saften kall och god, en riktig törstsläckare!

4 kommentarer:

 1. Rabarbersaft låter jättegott! Vi använder de flesta av våra rabarber till paj som också smakar bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Paj på de allra första späda rabarberna är ju jättegott! Och MYCKET vaniljsås till :-)

   Radera
 2. Då får jag ge mig till tåls och vänta ett tag på att höra hur din saft blev. Men jag tror att maskrosorna kommer att finnas bra länge till. Kanske blanda rabarber och maskrosor till saft??? Ha det så bra nu i Gävle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra förslag där! Den blandningen skulle kanske inte vara dum. Få se hur mycket jag hinner experimentera! Mycket leka blir det nog i Gävle:-)

   Radera