söndag 12 maj 2013

Tillbringat en lördagskväll...

Relativt tidigt i går kväll skjutsade jag in den vuxna sonen till akuten. Han hade "brottats" med en häst. Lillfingret pekade åt lite oroväckande håll och så svullnade handen upp ordentligt. Såg ut som knogen förflyttat sig något snäpp bakåt. Ont gjorde det i vissa lägen. Alldeles, alldeles stilla var smärtan rätt lugn. Fingret ur led? Brutet finger eller längre ned i handen? Ja som ni förstår var han inte ett prioettfall på akuten.

Gamla mor satt tålmodigt i väntrummet och tittade på TV (bra där akuten!!) Patienten själv satt isolerad inne på ortopedmottagningen och inte riktigt lika tålmodigt väntande på ortopedläkaren..

Efter tre och en halvtimme hade han frågat om de visste om det skulle ta mycket lång tid till... EN timme eller FEM timmar till????
Fick svar att det var fyra patienter före honom som väntade på läkare. Och då det blev hans tur skulle han få vänta på röntgen och så ytterligare väntan då röntgenbilder skall granskas.....så läkare igen och så då eventuellt gipsning på det...

Då kände han att det var bättre åka hem och sova dessa timmar istället. Han skulle ju ändå inte kunna bli sämre på den tiden.. Och ingen läkare är samma som ingen smärtlindring att få på lasarettet...
Alltså hem och ta värktablett. Sova.

Och så sade sköterskan att han skulle komma tillbaka idag halv tio på morgonen istället...Hon skulle lägga in hans journal till receptionen. Kanske, kanske ligger han på så vis först i kön.. och kanske lite fler läkare som arbetar dagtid!

Så nu får vi se om han kommer tillbaka idag med gipsad hand eller inte. Sjuksköterskans första bedömning var... Blir gips det här! Få se om hon får rätt!

Ja så kan man också tillbringa en lördagskväll. Men man får vara glad att det inte var något värre!

4 kommentarer:

 1. Det blir gips nu är bara frågan vad som är av och hur mycket eller om det bara är fraktur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja bara att vänta på "fotografierna" nu då!

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Jag må vara paranoid men det står jag för! Har tagit bort den här kommentaren med en länk till ett YouTubeklipp. Är lite skrajsen för anonyma förslag på länkar..

  SvaraRadera