tisdag 21 maj 2013

Maskrosor

Vad gör ni med maskrosorna. Förfasar er över dem? Försöker utrota dem på alla möjliga sätt?
Kanske inte så roligt att ha hela gräsmattan full kan jag förstå. De kväver ju allt gräs till slut. Men jag kan inte låta bli att tycka de är vackra.

En gång i tiden gjorde jag vin av dem. Blev väldigt gott. Det blev ändå bara EN gång. Det är ändå lite pill och bök med att göra det.

Idag började jag fundera. Skulle man inte kunna göra saft på den? Började googla och fick upp flera olika recept!!! Varför har jag aldrig hört talas om det förut? Så idag govänner tänker jag ut och plocka dessa gula solar och göra saft!!

6 kommentarer:

 1. Jag kan säga vad jag har testat och aldrig gör om och det är maskrosvin. Blääh!

  Annars för vi en ojämn kamp. På sin höjd oavgjort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Gunnar jag har också smakat maskrosvin som jag tyckte var bläää men mitt blev faktiskt riktig bra. Kanske olika recept.

   Radera
 2. Har oxå gjort masksrosvin en gång men min L. fick för sig att han såg så dåligt då han drack det??? Jag tycker att de är fina men L. hatar dem , säkert bara för att han inte gillade vinet. Saft låter spännande. Ska bli kul att höra vad du tycker om resultatet sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smaken är som baken... delad.. heter det ju. Ja det skall bli spännande att se hur saften blir. fanns många olika recept hoppas jag väljer ett bra :-)

   Radera
 3. Det låter spännande! Visste inte ens att det gick att göra vin och saft på maskrosor. Något att göra med barnen (barnbarnen) kanske? Alltså saften... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja i så fall får det nog bli saften :-)

   Radera