onsdag 5 mars 2014

Egen fond..

Tittar mycket på matlagningsprogram på TV. Alltid är det något man snappar upp..

Sedan kan det ta väldigt lång tid innan jag får tummen ur.. som man säger.

Alla kockar pratar om att göra egen fond. Jag har aldrig gjort det. Men nu då jag åt räkor sist frös jag in skalen.

Bilden ser inte så aptitlig ut...



Men oj vad nöjd jag blev med smaken!

Idag blir det alltså en fiskrätt. Vilken har jag ännu inte bestämt.. Kanske soppa...

4 kommentarer:

  1. Jag skulle också vilja kunna göra egna fonder. Men eftersom hustrun inte tål skaldjur så blir det enklare varianter av såser till fiskrätterna.

    SvaraRadera
  2. Vilket bra tips! Fast jag är ju urusel i köket men kanske jag kan få till en fond om jag riktigt lägger manken till./Lilla gummann

    SvaraRadera
  3. Så energisk du är. Jag fryser bara in räkskal på sommaren av den anledningen att de kan inte ligga i tunnan och vänta en hel vecka. Samma dag som sopbilen kommer tar jag upp dem ur frysen.

    SvaraRadera