fredag 18 oktober 2013

Att läsa...

Efter en lång tids läsande av historiska romaner laddade jag igårkväll hem Dan Browns senaste bok Inferno. Kände nu för en spänningsroman.Jag har läst alla andra av hans böcker om Robert Langdon. Intressanta och tätskrivna historier. Och i den här boken har han hamnat i Florens. En stad som jag besökte för ett och ett halv år sedan.


Det är där på guldsmedernas bro, Ponte Vecchio jag står. Ett resmål jag drömt om i många år.

Slog mig i slang med Pinocchio på hans ljugarbänk också.Vann ju en bok hos Historiska media. Det var den femte boken i serien SLÄKTEN, Drottningkronan. Fristående böcker av olika författare. MEN jag hade inte fattat (har små händer) att de alla handlar om SAMMA SLÄKT i hela serien. Nu har jag haft svårt att bestämma mig. Skall jag läsa färdigt boken, kommit halvvägs bara för att den är så bra, så jag inte kunnat sluta.

Eller skall jag börja från början med bok 1?

Skall gå in och kolla om de finns som e-böcker på bibblan. Men gör de inte det får det bli de fysiska böckerna. Nu funkar det ju att läsa även dem sedan jag skaffade nya läsglasögon.

Ha nu en trevlig helg! Jag skall ägna den här helgen åt matlagning. Göra matlådor så jag inte behöver laga mat varje dag. Har nämligen ett lite tajt schema framför mig nu.19 kommentarer:

 1. Om boken är bra skulle jag absolut börja från början. Jag läste en gång i tiden Fogelströms stadsböcker i fel ordning (tyckte att Barn av sin stad lät som om den var först ;-) )
  Mycket förvirrande när vuxna var små helt plötsligt sådär när jag kom till "nästa" bok.
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det lutar nog åt att jag gör så. Men Liza Marklund har ju hoppat fram och tillbaka i tid i sin utgivning. Men jag tycker det är förvirrande.

   Radera
 2. Hej du,,Nu har solen hittat hit till Uppsala,men i morse när jag körde barnen till skola o dagis då snöade det,,Barnbarnet Loke beställde en påtad sjal i går,mörkblå och beigerandig ska den vara,,ska ut och skaffa garnet nu,hoppas solen fixat dina rutor nu..Haé Kram.

  SvaraRadera
 3. Jasså! Det kom snö i Uppsala. Visst är det roligt då man får "beställning" på det man tillverkar. Men de ser så mjuka och fina ut ju. Och så roligt för honom och tala om för sina kompisar att den här har farfar gjort till mig.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar Dan Brown och nu gjorde du mig lite sugen på att börja läsa Inferno.

  SvaraRadera
 5. Ja Moa vill inte ha någon sjal,,men Loke har bestämt färg på sin,och jag har fått godkänt av honom nu vad gäller antal ränder och bredd på sjalen..så det blir nog bra..Haé Kram.

  SvaraRadera
 6. Håller med: Dan Brown är väldigt bra!

  Önskar en trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Fina bilder från Florens!! Tack för restipset! Ska nog se om dottern och jag åker dit en sväng i vår kanske! Har inte varit i Florens sedan slutet av 80-talet faktiskt! Drömmen vore förstås att bila från Genova och neråt. Kusten kring Rapallo är makalös!! Vad gäller dina bokbestyr undrar jag om det inte vore idé att läsa klart den du påbörjat. Böckerna ska ju vara i alla fall vara fristående.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var där i slutet på maj och den dagen var det 35 grader och inte en vindpust någonstans... Så det är nog vettigt att åka ännu tidigare..
   Ja, vi får se hur jag gör.. just nu har jag lagt den åt sidan för att läsa Inferno.

   Radera
 8. Jag har bara läst DaVincikoden men eftersom jag också har varit i Florens så ska jag kolla efter denna. Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det Gunnar! Jag tycker alltid det är roligt att läsa böcker där man kan känna igen sig i geografin.

   Radera
 9. Vad kul! Att läsa är ju helt underbart.
  sv: Åh, tomatsoppa är så ljuvligt gott. Speciellt höstkvällar när man känner sig lite sjuk. Tusen tack för din fina kommentar kära du! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja får man tag på en riktigt bra bok som man kan sugas in i är det härligt att läsa.

   Radera
 10. Inspirerad av dig så köpte jag de tre böckerna före Drottningkronan - de fanns som pocket och gör inte så stort hål i plånboken...
  Läste da Vincikoden och gillade den... kanske blir det Inferno senare... tack för tipset!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Så skoj att jag inspirerat! Letar själv efter tips jämt och ständigt. För mig är det mest pga platsbrist jag vill undvika att köpa böcker.

  SvaraRadera
 12. Hej du..Ja han blev skitglad satt med sjalen på sig när jag åkte därifrån..Här var det enkylig men myggfri morgon,nu har solen lyft gfraderna till 0an..Haé Kram.

  SvaraRadera
 13. Hej du,,nä Lithells köper jag aldrig,den har så lågt köttinnehåll,,jag handlar ofta korv på lidl,dom har en med 88% köttinnehåll,,den smakar bra..Haé Kram.

  SvaraRadera