tisdag 8 oktober 2013

Små sår och goda vänner...

Små sår och goda vänner skall man inte förakta heter det i ett gammalt ordspråk. Jag brukar säga små sår och goda vänner skall man sköta om!

I lördags skalade jag räkor för att göra en god räksmörgås. Så stack det till under nageln. Ett av räkans spröt gick in under nageln. Jag fortsatte dock att skala och gjorde inte som jag brukar... Gå och tvätta ur ett sår på en gång med väteperoxid. Då jag var färdig hade smärtan lagt sig och jag glömde bort att jag gjort mig illa.

Men så i går morse vaknade jag av att pekfingertoppen var rund som en boll, stenhård och dunkade av smärta. Då först började jag behandla vid fyra tillfällen under dagen.Idag är bara halva fingertoppen röd och svullen. Gör också mindre ont. Jag har också en aloe vera gel hemma som jag smetat in under nageln och runt nagelbandet. Så det blir tvätt och gelbehandlig fyra gånger idag också. Så får vi se imorgon om det givit med sig helt. Men huga så handikappad man blir av att inte kunna använda ETT finger utav alla tio! Som tur var är det vänsterhanden som är drabbad och jag är högerhänt.

Tror att jag hade sluppit all den här smärtan om jag gått och tvättat på en gång.

Väteperoxid har alltid funnits hemma hos mig redan i föräldrahemmet. Där behövdes den verkligen då man som barn ofta ramlade i grus och sand som fastnade i skrubbsåren. Mamma hällde på väteperoxiden och ett vitt skum bildades, det liksom kokade. Och då hon sedan baddade med en bomullstuss följde allt grus med upp i bommulstussen. Och vi hade aldrig några infekterade sår.

7 kommentarer:

 1. Aj Aj då,,ja en liten skada kan göra förbaskat ont..Hade regn i morse,men nu verkar det som det ljusnar,så hopp finns om en skaplig Em..Haé Kram.

  SvaraRadera
 2. Gamla huskurer är många gånger det bästa. Hoppas det inte blir värre nu.

  SvaraRadera
 3. Aj,aj... det kan göra jäkligt ont. Men tur du sköter om såret nu då och hoppas att det snart är läkt. Dumma räka! Hej svejs.

  SvaraRadera
 4. Aj då! Ja man ska göra rent sånt med en gång. Funkar inte huskuren så får du gå till distriktssköterskan och få hjälp.

  SvaraRadera
 5. Ja där gjorde jag en miss att inte ta hand om det på en gång. Men tack det är mycket bättre idag.

  SvaraRadera
 6. Ajajaj... Det ser verkligen ut att göra ont! Och visst tusan märks det hur mycket man använder dom "små" kroppsdelarna när man har skadat dom. Som när man har slagit i lilltån, till exempel...

  Hoppas din fina omvårdnad ger snabbt resultat!

  SvaraRadera
 7. Jag åt räkor i går kväll men klarade mig från skador som tur var!
  Det är inte attt leka med!

  Kram

  SvaraRadera