måndag 7 oktober 2013

Färdig trasväv.. i ram

Nu är trasväven färdig..

Nu vet jag att det går bra att väva med mattrasor i ramen som jag hittills bara vävt med garn. Och rutorna blev mer synliga än det såg ut medan den satt kvar i ramen. Helt möjligt alltså att väva fler sådana rimpor för att sy ihop till en bredare matta. Eller skaffa mig en bredare ram. Själv köpte jag ramen som kursledarens man snickrat ihop till försäljning, efter förlagan som återfanns hos sonen, till den kvinna som vävde sjalar i den och sålde under andra världskriget i Enåker.

Lopplisa hittade en länk till en amerikansk hemsida som hade ramar. TACK för det!

Jag har letat på nätet men då jag inte visste vad det hette på engelska/amerikanska har jag ju bara sökt på nätet efter svenska sidor.

Men nu hittade jag ju också instruktionsvideo på YouTube hur man väver i bredare ramar. Hur man kan väva med löpande garn. Jag har ju bara lärt mig att klippa längder och väva en och en.

Till att börja med skall jag föröka mig på den där tekniken.

nu återstår bara att bestämma mig för vad jag skall göra med den här färdiga väven eftersom jag inte har mer tyg att klippa trasor av för att få samma rutmönster på en till.
skall det få bli en bordslöpar eller skall jag hänga den som en gobeläng på väggen....

Nu gör i alla fall naturen egna mattor...Vackra lövmattor.

8 kommentarer:

 1. Jättefin blev den ju!! Ett sätt att få användning för väven är ju att skaffa dej en långbänk ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Ha ha Ja man kanske skall skänka den till något kommunkontor eller nåt´ sånt :-)

   Radera
 2. Oj vad fint det blev! :-)

  sv: Löneprogram var den första typ av program jag programmerade när jag omskolat mig. En anings stressigt - det fick INTE gå fel och det fick INTE bli försenat... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Är faktiskt lite nöjd själv också.
   Ja det var väl bland det förta som blev datoriserat för att förenkla. Men på "vårat" lönekontor blev det nog väldigt mycket merjobb till att börja med.

   Radera
 3. Hej du.Kul med dessa olika vävtekniker,fint blev det ju också..Jag var ner till Uppsala i går,blev kvar till i morse,,sonen bjöd på god mat och lite rött till..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack skall du ha! Ja förstod det på varifrån vädret var sänt :-) Härligt att bli bjuden på mat och dryck :-) Å träffa barnbarnen också kan tänkas....

   Radera
 4. Jättesnyggt! Tänk vad det går att göra om man är händig :)
  Önskar dig en skön dag!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Tackar! Ja men man måste träna sig också:-) Men framförallt tycka det är roligt!!!

  SvaraRadera