måndag 28 oktober 2013

Ny produkt.. för mig..

Jag har alltid använt grädde i matlagningen. Men nu har jag faktiskt lärt mig uppskatta CrémeFraichen.

Vill bara tala om att den här var det fart i..Den enda "diet" jag försöker hålla mig till.. är att hålla mig ifrån det vita mjölet. Och att då inte göra redningar eller såser/stuvningar på vetemjöl ingår.

Såg ett barnprogram för några år sedan med Eva Funck, Evas Funkarprogram tror jag det var, där hon på ett mycket pedagogiskt sätt (naturligtvis) visade hur vitt mjöl bara rinner ut ur våra tarmar, utan att göra den minsta lilla nytta.

Nu har jag precis klarat av det administrativa för den här månaden.

OCH beställt tid för besiktning av bilen. Men den här gången är jag inte ett dugg nervös inför besiktningen eftersom jag har beslutat mig för att sälja den. Men besiktningsprotokollet får bestämma hur mycket jag kan ta ut för den bara :-)
Gjorde uträkningar igår på kostnad för bilen mot kostnad för bussåkande istället. Bussen vann med 2500 kronor/år vid köp av årskort.

Och då räknade jag inte in en enda krona för reparationer och underhåll. Bara skatt, försäkring, bränslekostnad och besiktningen..

2 kommentarer:

  1. Säkert jätteskönt att inte behöva bilen... vi bor 4 km till närmaste busshållplats och där går inte bussen speciellt ofta, så vi får nog behålla vår bil :)

    SvaraRadera
  2. Jag sålde min bil för 30 år sedan! Visst känner jag nu när jag bor utanför stan att det är ett visst handikapp att vara utan bil (t.ex. om man ska till veterinären med två ylande katter). Men i nödfall får man fråga grannar och vänner om skjuts. Behöver man inte en bil dagligen så är det ju en stor och onödig kostnad att ha en bara för dom där nödfallsgångerna.

    SvaraRadera