tisdag 15 oktober 2013

Goodiebag...

Som ett välkomnande redan i dörren i går på välkomstceremonin för nyinflyttade i Sandvikens kommun fick vi en Goodiebag....Man satsar på kulturen i den här kommunen! För två år sedan blev Sandvikens bibliotek vald till Sveriges bästa. Och så har vi ju bandyn då.
Just det här med kulturen gjorde att jag ville hit. Det har jag velat i flera år. Och nu fick jag tillfället!

Under hela guidade turen igår pratade guiden om cykelavstånd.. hit och dit...

Så naturligtvis innehöll bagen...Ett regnskydd för cykelsadeln.

Och längst i botten upptäckte jag idag den lilla "falska pengen" Alltså den man kan använda till kundvagnarna.

Men jag har ju börjat prenumerera på matkasse och får maten hemlevererad från Ekonära. Himla praktiskt. Eftersom det är en butik på nätet är det bara att beställa resten av varorna också därifrån och få allt hemlevererat. Slipper då frestelsen att lägga något extra i varukorgen... Blir ofta det annars då jag handlar... hm..

Så var det en massa broschyrer och kartor och ett häfte med rabatthäften till blandannat Skidbacken, badhuset, konserter och till Högbo bruk..där allting började. Där första embryot till det som idag är SANDVIK...

Och nu har jag nog nästan bestämt mig för att sälja bilen. Köpa en elcykel istället då det är ganska kuperat här. Och nu har jag ju ett sadelregnskydd också... Det är ju alltid en början :-) Och bussarna går en gång i halvtimmen åt alla håll. Har ca 150 meter till närmaste busshållplats.

Så varför skulle jag tveka...

8 kommentarer:

 1. Vilket välkomnande! Om 25 år kör dom dig med buss runt i kommunen igen och undrar vad du har tyckt om allt. Då kanske du får handvärmare till rullatorn in en ny goodiebag . Nej skämt åsido som frukthandlaren sa´. Det var ett bra initiativ av kommunen tycker jag. Gillar det där med elcykeln. Ha det gott!!
  agnetha

  SvaraRadera
 2. He he.. Som grannfarbrodern sade som fyllde 70 för några veckor sedan och hade nyligen bytt sitt körkort. Ja det behöver jag nog inte göra fler gånger.. Jag behöver ingen bill då jag nog bor på Lillvik då.. Då behöver jag inte köra själv.. (Lillvik = ålderdomshemmet i Storvik)

  SvaraRadera
 3. JA köp en elcykel!
  Det funderar vi på!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Sandviken verkar vara en trevlig ort att flytta till! Hoppas den är lika trevlig att bo i också!! Hur var det nu att du hittade just hit?? Bodde du i krokarna innan? Elcykel låter som en fin idé! För enstaka behov av bil finns ju alltid biluthyrningsfirmor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har ju börjat bra :-) Av samma orsak jag hörde från fler inflyttade i söndags. Komma närmare barnbarn.

   Radera
 5. Jag tycker också att Sandviken verkar vara en bra ort att bo på. Behöver man inte bilen så kan man säkert använda pengarna till nåt bättre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lägger dem hellre på bussbiljetter och slipper ifrån allt med underhåll och skötsel och isskrapande på en bil. Bara kliva på en varm buss och bli skjutsad..

   Radera