onsdag 9 oktober 2013

Fotograferad...Gävle sjukhus i vinterskrud. Så här såg det ut förra gången jag var till det här sjukhuset. Då hade mitt yngsta barnbarn kommit till världen. Lilla Fröken Bråttom. Hon var nyfiken på både lucian och tomten och ville därför ut en månad tidigare än alla andra hade räknat med. Så då fick jag hälsa på henne på neonatalavdelningen.

Idag var det min tur att uppsöka stället. Jag var kallad till mammografiundersökning. Igår kväll hotade jag mitt pekfinger med att blev det inte friskt till imorgon (alltså idag) så var det nära till akuten! Då minsann skulle en doktor få skära i det!!!!

Och det hotet tog fingret på allvar! Idag har jag friskförklarat det.

Nu kan jag skriva obehindrat på tangentbordet igen. Inget ömmande pekfinger. Och jag har fått tillbaka alla skrynklor så nu ser det precis ut som alla de övriga nio.

Såg att en del av kommentarerna handlade om min huskur. Väteperoxid som jag använt tillhör den vanliga skolmedicinen. Det användes alltid förr på lasaretten för att göra ren sår. Sedan gjorde alsolspriten och alsollösningen sitt intåg. Vet inte varför vätesuperoxiden, som det då hette fick maka på sig. Den är absolut bäst!

Kanske det är med den som med det röda pigmentet som man använder vid porslinsmålningen, att det är industrin som köper upp hela lagret. Det tomteröda pigmentet används inom kärnkraftsindustrin fick jag veta.
Eftersom väteperoxiden används som blekmedel i papperstillverkningen.... Kanske allt går dit och sjukvården då får ta till något annat.

Sedan kanske ni menade aloe vera gelen huskur. Den är antiinflammatorisk och den stryker jag på för att få en skyddande hinna på såren istället för att stänga in det i ett plåster. Läker fortare om ett sår får "vädras". Och båda preparaten finns på apoteken.

Så vill jag tacka för alla krya och lyckatill hälsningar till fingret!

Kanske det var det som hjälpte mer än mitt hot om läkare :-)

10 kommentarer:

 1. Bra att bli kallad till undersökning!
  Har varit på ett par och blivit förvissad om att det står rätt till, ännu så länge!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra att man blir kallad. Skulle nog inte bli av i alla fall inte så ofta om man skulle boka själv. Och idag fick jag reda på att det var Gävle som började med mammografin 1974. Sedan spred det sig till resten av landet. Sköterkan jag mötte idag hade arbetat där i 36 år!

   Radera
 2. Kväller..Ja jag har oxå så det räcker flera dagar,,men jag tror jag käkar samma i morgon..Skönt att ditt finger blev bra så snabbt..Haé Kram.

  SvaraRadera
 3. Bra att man får kallelse till mammografin... har ett par nära vänner som drabbats... usch...
  Väteperoxid är verkligen det bästa för sårbehandling... så länge barnen var små, så var det alltid det som användes i första hand... bra att du påminde mig :) och skönt att ditt finger är OK igen :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det bra. Och viktigt att man går dit också! Ååå härligt att höra att det är fler som känner till supermedlet :-)

   Radera
 4. Det medlet hade jag inte använt någon gång, men min syster som var hemma från USA sa att det var bra, även till fläckar på kläder eller andra saker som var fläckade. Ja råkade få rödvin på min duk, så jag testade först tyckte jag att det inte funkade, men det försvann efter ett tag. Enligt henne används det till allt :) Fast där är det mycket billigare och finns på halvliters flaskor.

  SvaraRadera
 5. Det var intressant att få reda på vad din syster berättade. Förr använde kvinnor det till att bleka håret har jag hört så det finns nog många användningsområden. Men för mig är det sårtvättmedlet nummer ett! Men att ta bort vinfläckar på duk skall jag prova om det skulle behövas.

  SvaraRadera
 6. Vilken bra idé att hota fingret sådär! Och vad bra att det funkade dessutom :-)

  SvaraRadera
 7. Ja eller hur... Brukar göra så med krukväxterna också.. Men hotar då med komposten :-)

  SvaraRadera