lördag 10 augusti 2013

Min pappas födelsedag

Idag skulle min far ha blivit 91 år. Men han lämnade oss redan som 71-åring. Redan då var kroppen skruttig. Han hade nog en ganska fattig och karg uppväxt i ett gammalt sågverkssamhälle. Där man för den lilla lön man fick skulle köpa all mat utan möjlighet till en endaste liten odlingsplätt att tillgå.

Jag har följt hans släkt bakåt i min forskning och det har nog inte varit så fett för någon generation bakåt i tiden. De stammar från Ljusdal. Och mitt efternamn kommer från farfarsfarfar som var soldat i Järvsökompani. Han avancerade till vicekorpral men så plötsligt står han som förrymd soldat i husförhörslängderna 1871. Det tog ett tag att hitta rätt på honom igen. Krävs mycket envishet och tålamod :-) Så till slut fann jag både honom och resten av familjen i Torp i Västernorrland!Nu skall jag fortsätta att fylla på den här antavlan.

Skall bara bestämma vilken gren jag skall följa idag!

Har tagit ett abonnemang på ArkivDigital som är ganska nytt för mig. Har provat både SVAR och Genline förut.

8 kommentarer:

 1. Jag tänkte på det imorse faktiskt... Grattis morfar på födelsedagen♥ /Mellanbarnbarnet

  SvaraRadera
 2. Sååå himla roligt med släktforskning. Visst är det även roligt att fantisera och läsa om hur de levde på den tiden. Inte hade de det lätt inte. Ha nu en riktigt skön Lördagskväll.

  SvaraRadera
 3. Ja vad tiden går... jag saknar många av de mina men när jag tänker tillbaka på en del så har det gått lång tid. redan åtta år sedan min far avled, drygt tre sen mor somnade in. =/ Tack för kommentarerna. Har inte du fått nåt om en resa utan cykeltestare... hihi ja man blir galen bara o rensa o rensa som värsta ogräset ju. Har du anor i Torp... vi kanske är släkt. Om du mailar till mig så kan du få en länk ;*)
  Ha en fin lördakväller

  SvaraRadera
 4. Hej du..Ja jag tror också att far o mor träffas...
  Jag har släktforskat i ca 35-40 år,,har just nu abonemang hos Svar och Ancestry..Haé Kram.

  SvaraRadera
 5. Grattis till honom uppe i himlen. ♥

  SvaraRadera
 6. Grattis till han.
  Det är spännande med släktforskning.
  Ha en jättefin söndag nu och KRAM!

  SvaraRadera
 7. Visst är det väl kul med släktforskning. Min pappa gick också bort allt för tidigt. Man tänker på dom när födelsedagarna är

  SvaraRadera
 8. Det är just vid speciella dagar man saknar dem...
  Släktforskning är en spännande sysselsättning :)
  Kram

  SvaraRadera