tisdag 22 oktober 2013

Jippi rena våren idag..

Jippi! Idag finns inga bilrutor att skrapa!Såg i morse att det var lite vitt i lövhögarna så regnet HADE nog varit snöblandat från början.

Håller fortfarande tummarna för att snön och den riktiga kylan håller sig borta oktober ut.. För sista helgen i oktober går vi ju tillbaka till normaltid igen. Och det blir allt mörkare längre på dagarna. Då först KAN det faktiskt vara lite skönt med LITE snö på marken som gör att det ändå blir lite ljusare.

Bror och svägerska var till Ishotellet i Jukkasjärvi för några år sedan i början av januari och då går ju solen inte upp överhuvudtaget där. Så de var ju väldigt beredda på ett fasligt mörker.. mellansvenskar som vi är.. Men de upplevde det ljusare än vad vi under många vintrar från slutet av 80-talet fram till 2010 (om jag minns rätt)haft det, då vi åter fått uppleva riktiga snövintrar även här.

Min yngsta dotter som är född i slutet på 80-talet har aldrig ägt ett par skidor under sin barndom då det ändå aldrig fanns snö som låg någon längre tid.

Hon passade istället på att åka pulka de få dagar det gick.

HÄR finns en karta från SMHI där man kan se när de meterologiskt bedömer vinterns ankomst i vårt avlånga land.

Och där jag bor är den genomsnittliga tiden för vinter inte förrän 1:a december!

Har ni uppfattat det nu alla vädergudar?

6 kommentarer:

 1. Jag skulle gärna hoppa vintern! Särskilt de långa.

  SvaraRadera
 2. Håller med. Jag har förr gillat vintrarna men gör det inte längre.. Nu tycker jag bara det är jobbigt och besvärligt.

  SvaraRadera
 3. Kan inte påstå att jag ser fram emot vintern. Här i Skåne har vi sällan snö...det blir bara regn och blåst.

  SvaraRadera
 4. Vintern är INTE min favoritårstid... men lite ljusare blir det ju om det blir snö :)

  SvaraRadera