onsdag 1 januari 2014

Gott Nytt Läs-år!

Det gick inte...Martin Melins första polisroman var jag nyfiken på. Han är ju polis så det här måste vara på riktigt. Hur polisen arbetar.

Jag tänkte jag skulle läsa ut den här boken inatt. Men somnade och har 20 sidor kvar.

Det brukar ju vara ett förfärligt smällande med raketer på nyårsafton. Och jag är lite som en hund där. Vill bara lägga mig under täcket och ligga och darra. Tycker det är obehagligt då det smäller mellan/bredvid husen. Jag är alltid rädd för att en vilsen raket skall komma infarande genom fönstret eller som jag bor nu..landa på balkongen.

Första halvan av boken har varit väldigt bra. Stor igenkänningsfaktor med det där att komma ny till en arbetsplats. Spelar ingen roll om det är som nykläckt polis eller någon annan arbetsplats. Men sedan har det tagit en vändning i handlingen som jag inte gillade. Därför ansträngde jag mig verkligen för att läsa slutet. Vill ju se hur det slutar....

Ansträngningarna blev tydligen för tröttsamma. Jag somnade.

Har ju också nyligen läst de två första böckerna i Engelfors-trilogin. Egentligen ungdomsböcker. Men jag fastnade. Tyvärr har inte tredje och sista kommit ut på bibliotekets e-boks lån ännu. Jag väntar.

Så i dag lånade jag ytterligare en ungdomsbok av Martin Widmark. Han som skrivit de mycket populära böckerna om Lasse-Majas detektivbyrå som också gått som adventskalender.

Men för min del blev det första boken i serien om David och Larissa. Deckare och historia i ett. Det kan aldrig bli fel..enligt mig :-)7 kommentarer:

 1. God Fortsättning,,gitarren står framme,,men efter en olycka på jobbet 2002 så kan jag inte spela längre,saknar känsel och rörlighet i två fingrar..Här smällde det fram till kl blev 01..Haé Kram.

  SvaraRadera
 2. God fortsättning. Nu sparkar vi igång ett nytt år och jag hoppas att jag får fortsätta kika in här hos dig och få inte minst lite lästips.
  Ha nu en skön kvä'll. Kramen

  SvaraRadera
 3. Då tror jag att jag skippar Melins bok - jag somnar utan att läsa ett sömnpiller :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu berodde det inte på att boken var tråkig som jag somnade.. Det var klockan som hade blivit mycket!

   Radera
 4. Jag har inte läst Envelforstriologin men jag planerar att göra det

  SvaraRadera
 5. Tack för boktipset - kanske ska köpa Melins bok som e-bok då jag läst ut Åke Edwardsons "Marconi park". Innan jag började på den hade jag läst "Hus vid världens ände" också av Edwardson - mina två första e-böcker.

  SvaraRadera