onsdag 15 januari 2014

Varför gömmer sig barn...

Såg på Aftonbladets sida på förmiddagen hur ett 1,5-årigt barn var försvunnen från ett dagis. Nu är han återfunnen Tack och Lov!

Någon som vet och förstår varför barn gömmer sig då man letar efter dem... Gäller mest barn under tre år. Är det våra oroliga röster som ställer till det i hjärna hos dem.....

Då min yngsta dotter var ca 2,5 år lyckades hon låsa ut mig på balkongen. Det var en dörr med en sådandär flärp som man trycker ned. Lätta att trycka ned men jättesvåra att dra upp igen. Och det är väl det som är meningen. Det skall vara barnsäkert så inte barn kan ta sig ut. Hon försökte först men då jag började försöka förklara genom fönstret hur.... Ja då kröp hon under sängen!!! Och kom inte ut därifrån.

Som tur var hade jag husnycklarna i fickan. Men oj vad länge jag fick vänta innan någon gick förbi som jag kunde hejda och kasta ned nycklarna till så de kunde gå in och öppna balkongdörren åt mig.

Min dotter... Ja hon låg kvar under sängen.... länge efteråt också.

Barn i den åldern är ju rätt äventyrliga av sig också. Och odödliga! Grannarnas barn försvann från området efter ett missförstånd mellan föräldrarna då den ena trodde den andra hade uppsikt över barnen. Resultatet. Ingen hade kollen just då. Alla andra grannar hjälpte till att leta. Till fots och per cykel. Så kommer en hundägare uppe från motionsspåret i den närliggande skogen. Han förstår att alla människor verkar leta efter barn.

Han hade mött två små treåringar med varsin liten skottkärra i spåret och frågat var de var på väg då han inte såg några vuxna i närheten. Han var på väg till dagiset som låg bredvid bostadsområdet för att fråga om de saknade några små pojkar.

Vad han fick för svar av pojkarna...

Vi skall gå till Norrland för att plocka blommor, svarade de glatt!

5 kommentarer:

 1. Vår son försvann från lekplatsen för många många år sedan!

  Jag letade men kom hem utan honom, Irene var arg!
  Vi bodde nära Motala Ström så vi var oroliga.
  Rätt som det var så ringde han på dörren!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man hinner tänka många tankar! Kanske mest efteråt då allt gått bra. Då funderar man på allt som SKULLE kunna hänt.

   Radera
 2. Ja det kan man undra!!! Men en sak vet jag...de har svar på allt :) En fin kväll till dig. Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Ja liknande saker har vi nog alla råkat ut för som föräldrar. En av sakerna jag har lärt mig på brandskyddskurser är att barn kan gömma sig i skåp och annat om det börjar brinna. Därför viktigt att man har koll på hur många som finns inne på exvis et dagis.
  Skönt att den här historien fick ett lyckligt slut.

  SvaraRadera
 4. Det är en intressant fråga som är svår att svara på. Anledningarna är säkert många. Det sorgliga är när orsaken är rädsla för vuxna. Annars finns det ett härligt hemlighetsmakeri i det. De testar gränser. Har en underbar livlig fantasi. Saknar förmåga att se det från den vuxnes håll. Jag har många storys om det. En del hemska. Kram Bosse

  SvaraRadera