fredag 24 januari 2014

Nytt fönster

I morse klockan 7:00 kom hantverkarna.

Huset jag bor i är byggt på 40-talet. Då satte man in sådana fönster...De öppnas alltså utåt. Så att tvätta fönster på utsidan innebär att man får hänga ut genom ett fönster för att tvätta det andra.

Nu har jag idag fått nytt sovrumsfönster.Som vickas utåt och kan vändas hela vägen runt istället.

Det var inte planerat att de skulle göra min lägenhet än. Men det blev en liten omändring i deras planering. Glad är jag för det.
Så imorse klockan sju satt jag med täcket uppdraget ända upp över näsan i soffan och var glad ändå att jag inte bor i Arvidsjaur!

Det är fredag och hantverkarna gick härifrån till lunchen. Nu har de helg och återkommer på måndag för att göra färdigt resten av lägenheten!

Så nu säger jag också trevlig helg.

Det kommer att bli fler tidiga morgnar och kyliga dagar igen nästa vecka!

4 kommentarer:

 1. 1987 köpte vi hus i Stockholm med sådana fönster!
  Jag hängde utanför i knävecken på andra våningen och hustrun satt på mina fötter när de skulle putsas!
  8 rutor i varje glugg!

  1989 satte jag in nya fönster. Sådana som du får.
  Stod sedan inne och putsade 2 ytor i stället för 8!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att det blir en riktig förbättring av din lägenhet när det blir klart. Hade man fått välja fritt så hade det varit smidigare om det gjorts under en varmare årstid. Hoppas du inte har för många fönster så det blir klart i denna månad. Önskar dig en trevlig fredagskväll.

  SvaraRadera
 3. Mors,,skönt att få fönstren utbytta,kanske lite taskig årstid för den typ av jobb,,men dom vet vad dom gör dom gubarna,det går ju rätt så snabbt ändå..Haé Kram.
  Ps.Grattis föresten..

  SvaraRadera
 4. Jag har också sådana fönster som man bara snurrar runt. Väldigt praktiskt...även om det är lika trist att putsa dem ändå. Kram

  SvaraRadera