onsdag 29 januari 2014

Rutiner

Det här med att få mina rutiner störda tog mer på krafterna än jag trott.

Att ha en massa främmande människor inne i lägenheten och varva och hålla sig från de olika rummen som var ockuperade var tröttande.

Men jag är ju så otroligt glad att det nu är gjort!!! Och de kom tidigare än jag räknat med. Duktiga var de att städa upp efter sig också.

Men idag är jag slut. Slut som artist. När man är van att få rå om sin tid helt själv. Göra det man känner för. Jag är lite av en kontrollmänniska. Vill ha koll på allt själv. Det visade sig väldigt väl nu. Så skriveriet det har fått legat på is de här dagarna.

Fönsterbytet var behövligt! Jag har fått en varmare lägenhet. Inga fönster som det drar ifrån och om jag förut vant mig vid tågen som jag knappt hört, fast jag hört... Ja de hör jag inte alls nu.

Nu är de i våningen ovanför och slamrar och sågar och klättrar utanför fönsterna mina... Men de jobbar snabbt och bra så snart är de i trappuppgången bredvid!
Sedan fick jag ett glad överraskning. Visste att balkongerna skulle byggas om också för att få plats att öppna fönstret. Nu fick jag reda på att balkongerna skall utökas efter hela lägenhetssidan. Den kommer alltså att bli dubbelt så stor.

Det gör ingenting alls det :-)

9 kommentarer:

 1. Låter som det är en toppenrenovering på gång hos dig. Kram

  SvaraRadera
 2. Skönt för dig att det gick fort. Kommer ni få inglasade balkonger?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej några inglasade balkonger blir det inte. Men jag har vindskydd av tyg och vildvin som klättrar i en spaljé och en markis som nu då bara kommer att räcka över halva balkongen. Men då kan man ju välja sida :-) sol eller skugga...

   Radera
 3. Härligt att dom är färdiga,nu kan du slappna av och njuta av tystnaden..Ja så sant,du har testat pallens olika nivåer,och även denna nivå,,Bomläget..Men det kommer fler chanser..Haé Kram.

  SvaraRadera
 4. Det blir bra när allt är klart. Det är jobbigt när det pågår men skönt när det är över. Så hav tålamod min vän! det blir bättre..............

  SvaraRadera
 5. Så skönt att fönsterbytet är gjort, förstår att sådant är jobbigt.
  Vi har också på gång att ett takfönster ska bytas och altandörren,
  men vi har inget hört ännu iallafall när detta blir.
  Satt å tänkte att vi har samma efternamn du å jag bara att mitt är på finska
  Rantamäki... =) =) =)

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är skönt nu när det är gjort! Men så spännande att få lära sig lite finska. Kul att våra efternamn är de samma!!

   Radera
 6. Tänk så fint det blir!

  Visst är det jobbigt när man blir störd!

  Vi har rutiner här nere också och jäklar om de rubbas!
  Det räcker om Irene kommer fram i " köket " när jag gör frukost!
  Hon är i vägen!!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Vad skönt att inte behöva göra renoveringar själv. Att de också städar efter sig är ju ett plus. Vi vet vad vi har att göra när vi kommer hem :) Men så är det, har man hus så får man göra allt själv eller leja bort det.
  Ha det gott

  SvaraRadera