fredag 3 januari 2014

Inte bara jag...

Det var inte bara jag som fått för mig att åka till Valbo köpcentrum igår. Jag var dit i början av december och trodde då att det skulle vara mycket folk som var på julklappsjakt. Men det var väldigt lugnt då.

Men så var det ju REA nu. I min enfald trodde jag att den värsta rusningen redan varit i mellandagarna. Så det skulle vara ganska lugnt och det var det INNE i affärerna. Inte många som handlade utan bara drog omkring och kikade med en förhoppning kanske att göra ett kap.

Mina ärenden var till Clas Olsson, Panduro och Apoteket som alla finns under samma tak. Men på de saker jag behövde var det ingen rea..

Av erfarenhet vet jag numera att det inte alltid finns hemma den medicin jag behöver. Och där inne på köpcentret finns två apotek att tillgå. Mycket riktigt. Första apoteket jag var in på hade slut på den ena medicinen och frågade om de skulle beställa hem.. Jag sade då att jag skulle prova med det andra apoteket först. Där fanns den som tur var.

Har sett på nyheterna hur folk klagar på att det har blivit fler och fler aktörer på apoteksmarknaden men så ofta man möts av orden.. Tyvärr vi har den inte hemma.. vi kan beställa hem och då kommer det i morgon/övermorgon. Så måste man ge sig iväg igen. Det kan vara ett helt företag för människor att ta sig till ett apotek överhuvudtaget och så måste man dit igen efter någon dag.. Eller jaga runt till andra apotek. Tänker på alla som av ålder eller sin sjukdom har svårt att överhuvudtaget ge sig ut på jakt.

Nu fick jag till min glädje syn på en affisch...


(Hemsidan)

Så får man hem det i brevlådan för 30 kronor i frakt. Eller hämta på apoteket eller apoteksombudet i närheten utan fraktkostnad efter några dagar. Men för mig är det en mindre kostnad än en bussbiljett till apoteket. (Jag har också en brevlåda som är stor nog att få ned ett paket i.)

Men då är man ju säker på att få sin medicin.

7 kommentarer:

 1. Jag var till Valbo i lördags,,visst var det många folk i farten,som jagade reafynd..
  Ja visst skulle det vara skönt med lite klart och torrare väder,,här har det småregnat i stort sett hela dagen..Vi har Apoteket kvar här i byn,,men inte ofta jag behöver gå dit,,Än...Haé Kram.

  SvaraRadera
 2. Verkar som en bra idé att få medicinen i brevlådan :)
  Önskar dig en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag borde absolut bege mig oftare till apoteket för att där kontrollera absolut alla hyllorna för att hitta något absolut uppiggande, nåt absolut lugnande och nåt absolut sövande medel. Vad tror Du om eter, vore det nåt för mig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du inte det finns några modernare grejej :-) Om du letar riktigt ordentligt ..

   Radera
 4. Smart att få medicinen direkt hem. Alla har ju inte någon som kan gå ärenden åt en när man mår dåligt. Kram

  SvaraRadera