tisdag 24 september 2013

Kommentatorsgranskningen...

Jag aktiverade kommentatorsgranskning på bloggen för ett bra tag sedan då jag fick en lite underlig kommentar som gjorde mig misstänksam. Ja jag är en misstänksam person allra helst då det gäller det som rör datorn. Jag är ingen teknisk person och jag kan inte fixa till saker om något krånglar. Därför är jag väldigt uppmärksam på "konstigheter" som kommer. Öppnar tillexempel aldrig några länkar i alla otaliga mejl som kommer om jag inte är absolut säker på vart det kommer från. Om jag är det minsta osäker googlar jag på avsändaren först. Sedan åker det i papperskorgen. Alla dessa erbjudande om allt möjligt.

Bara häromdagen funderade jag på att öppna för att kommentarerna inte behövde granskas först då jag bara fått trevliga och även namnunderskrivna (av personer som inte har egen blogg)kommentarer. Men jag gjorde det aldrig.

Idag så kom det då en kommentar, som nu först då hamnar i mejlboxen, på ett inlägg jag gjorde i påskas!!! från anonym med en länk till en dejtinsida från Norge. Där de specifikt inriktade sig på "äldre" kvinnor som var väldigt efterfrågade av yngre män.

Förmodligen kommer jag att få ännu fler sådant nu då jag skrivit om det här då jag misstänker att inte bara Facebook sällat sig till skaran att skanna av vad man skriver om och riktar reklamen..

Så nu fortsätter jag att ha kommentatorsgranskaren aktiverad! Vilket ju också innebär att kommentaren inte blir publicerad om jag inte befinner mig vid datorn på ett tag... Men så får det bli.

Men tack igen alla ni som kommenterar, och ni som kommenterar som anonym och skriver under med namn, och som skriver trevliga och intressanta kommentarer!

Så vill jag att det skall vara på ALLA sociala medier!

Men även IRL!9 kommentarer:

 1. Inte roligt med konstiga kommentarer och märkliga mail. Jag öppnar inte heller något som ser misstänksamt ut, slänger allt som ser konstigt ut.
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man har fått lov att vara så misstänksam.

   Radera
 2. Helt rätt,,jag granskar alla kommentarer innan jag släpper fram dom,,anonyma och elaka tar jag bort direkt..Haé Kram.

  SvaraRadera
 3. Ja ibland kan jag också få anonyma kommentarer på något gammalt blogginlägg, men då klickar jag bort dom genast.
  Inte kul när man får tvivelaktiga kommentarer, men sådant händer.
  Jag är ju inte med i facebook så jag klarar mig från det iallafall,
  för där kan det komma mycket konstigt igenom.

  Ha det gott Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 4. Tråkigt men sant. Och jag tröttnade på FB blandannat av den anledningen..

  SvaraRadera
 5. Nätrövarnas vägar äro outgrundliga! Jag kör lite samma stil som du, men det är bara första gången en viss person kommenterar, som de hamnar i tillfällig "karantän". Har man en gång fått okej, förgranskas inte resterande kommentarer, så att säga.

  När jag flög till Portugal häromsistens användes två olika bolag, ett i vardera riktningen. Jag hann bara boka biljetterna, så dök reklam upp för det ena flygbolaget i min Yahoo-mejl och med inriktning på just mitt specifika resmål. Ja, då inte i mejlform, utan på själva sidan. Här är det inte frågan om att Storebror ser mej, nä, det är Storbolagen som ser mej. Bläh!

  SvaraRadera
 6. Okej..
  Ja vi är mer övervakade än vi från vår lilla kammare tror.

  SvaraRadera
 7. Kväller..Ja nu hoppas jag bara på några fina oktoberdagar när jag kommer hem från norrland..Haé Kram.

  SvaraRadera