fredag 20 september 2013

Lite bättre..

Får börja med ett Tack och stor kram till er alla som skickade kryapådighälsningar igår. Idag känns det lite bättre, men inte bra. Men så pass bra (med en Alvedon i kroppen) att jag varit och handlat. Sedan gör det kanske sitt till att solen lyser idag! Men såg nu efter vägen att snöpinnarna kommit upp.. Vintern längtar jag absolut inte till numera.

Ikväll stundar fredagsmys..Förberett!

Hittade en receptbok på ICA för 30 kronor. Nu skall det testas något till ikväll. Boken är tjock med många olika smårätter/tilltugg. Jag gillar det här med smårätter. Skall nu gåigenom recepten för att hitta något man kan göra i förväg att ha i frysen och kunna plocka fram vid oväntat besök också...

Jag tycker inte det är roligt att baka. Kanske för att jag inte heller är så förtjust i sött kaffebröd. Tror att man uppnår bästa resultatet i både bakning och matlagning om man gör sådant man själv gillar.

Då min son var liten och började få veckopeng gick han till affären och köpte småkakor istället för godis. Småkakor blev ingen bortskämd med hemma :-)

Han är en utomordentligt duktig hemmabagare nu...

Nej nu skall jag kura ihop mig i soffan och fortsätta vila ordentligt under helgen.

Ha de Gott alla!
Och hoppas ni får en bra helg.
5 kommentarer:

 1. Hej du,,Nä det är nog inte så vanligt att man har en sådan i kökslådan,,jag visste knappt att jag hade en,,städade i ett av mina skåp,då låg den där,jag har aldrig använt den..Haé Kram.

  SvaraRadera
 2. När jag var liten (länge längesen) och ibland fick en 5-öring, brukade jag gå till ett konditori (det fanns två i sta´n) och köpte en strut kaksmulor. Om man hade tur, kunde det finnas delar av en bakelse i struten.

  Om kaksmulor inte var det jag ville ha just då, kunde jag
  köpa "för 5 öre falukorv".

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
 3. Välkommen hit Ruth och att du lämnar en kommentar. Gläder mig.
  Det berättade min pappa om också. De hade en återförsäljare av kaffebröd i huset han växte upp i. Dit kunde barnen gå och köpa kaksmulor. /Agneta

  SvaraRadera
 4. Verkar vara en bra bok. Smårätter kan behöva varieras. Risk att man gör om samma rätt hela tiden.
  Låter bra att förkylningen börjar avta.

  SvaraRadera