måndag 2 september 2013

Pedestal eller barnstol...

Lurade med mig dotter och dotterdotter på storloppis utanför Storvik i helgen. (De har nämligen en bra kombi och de var inte svårlurade heller.)

Jag har varit på jakt efter en pedestal för att få lite höjd på någon blomma. Men sökandet har varit förgäves..

Nej någon riktig pedestal fick jag inte tag på nu heller men däremot en barnstol?

Jag stannade flera gånger framför den stolen. Tyckte den var så häftig. Har aldrig sett något liknande. Fick reda på att den var köpt 1971 genom någon föräldratidning. Nu har jag ju inte längre så små barnbarn så de behöver sitta i en sådan. Men jag ville ha den. Den var sååå häftig!

Så kom jag på det! Jag använder den att ha blommor i!! En pedestal! Naturligtvis. Men det skall i en annan blomma sedan. En som hänger över kanterna.


För 80 kronor blev den min.

Och kommer det några fler barnbarn eller andra små barn på besök ja då är det ju bara att plocka ur blommorna!

Så hittade jag något annat roligt från min egen barndom och som har funnits kvar hemma hos mina barns morföräldrar som de kastade sig över då de kom dit.Ett Fortunaspel från 1947. Vi hade ett lite modernare. HÄR finns en bild. Och bilder på fler leksaker jag känner igen från min och mina barns tid. Nu kastade sig Fröken L över det då vi kom hem. Tänk att allt som rullar är så intressant för barn.
40 kronor betalade jag för det.

Dotter och dotterdotter handlade leksaker, puzzel och en griffeltavla med kritor. Mycket bra saker att handla på loppis det. En hundring gjorde de av med.

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig barnstolar och den passar ju perfekt med blomman däri. Gamla spel är kul att plocka fram. Jag har kvar en del från när jag var liten, men det mesta finns ju att få nytillverkat nu.

    SvaraRadera
  2. Hej du,,den ser lite ranglig ut,törs man sätta ett barn i den..
    Ja nu kommer jag med en ny musikrebus,du får testa igen..Haé Kram.

    SvaraRadera