måndag 9 september 2013

Se bra ut...

Idag var jag till optikern. Har inte varit riktigt överens med de glasögonen jag fick sist. Läsandet har blivit lidande. På läsplattan har det gått bra där jag kan förstora texten. Men att läsa en vanlig bok har inte fungerat. Även telefonen har jag haft problem med att läsa texterna på Instagram tex. Det blir suddigt och ögonen blir ansträngda.
Det här har förvärrats har jag tyckt så nu ville jag höra om jag håller på att bli blind....

Fick en ordentlig undersökning då de även kollade trycket som aldrig blivit gjort förut. Ingen starr och klar och fin ögonbotten och likaså gula fläcken.

Alltså inga förändringar någonstans!!!!

Jag har bara inte fått in tekniken med de rumsprogressiva glasögonen som jag fick sist eftersom jag även har ett litet brytningsfel på vänster öga.

Så efter en del resonerande så blev det ett par till glasögon idag. Enbart läsglasögon! Så får jag använda de gamla då jag sitter framför dataskärmen, då jag vill ha lite längre avstånd till den.

Skönt att ha kollat allt nu. Och skönt med läsglasögon då bokcirkeln börjar snart.

Har inte visat den här loppislampan för 20 kronor jag köpt, nu då höstmörkret börjar falla behövs lite mysbelysning.Skönt att handla sådant på loppis.

För glasögon, skor och stoppade möbler det köper jag INTE på loppis.

Och nu har jag köpstopp i två år...minst... gäller även loppis.

Nu skall jag bara äta upp pengar :-)

6 kommentarer:

 1. Ja, synfel är ett elände.. tandproblem likaså. Förstår inte varför syn och tänder inte ingår i landstingens sjukvård på samma vis som andra kroppsliga besvär! Själv använder jag läsglasögon, antingen på näsan eller som tiara. Har inte sett några knivskarpa linjer eller kanter utan dem på något decennium eller så.

  SvaraRadera
 2. Ja tänk det tycker jag med. Allt har med kroppen att göra. Mina sitter också som tiara ibland men jag brukar säga att jag har flygspaning :-)

  SvaraRadera
 3. Mors,,Hoppas det fixar sig så du kan läsa utan besvär..Köpstopp,aha. Klart ett bra mål..Jag har haft det i många år,när det gäller Loppisar..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag det blev en otrolig skillnad då jag fick prova hos optikern. Kan lätt bli att man förköper sig på ett loppis... Det är ju så billigt. Ett stopp är det enda rätta tror jag.

   Radera
 4. Skönt att allt var bra med ögonen! Jag har också kompletterat mina progressiva glasögon med läsglasögon, så jag kan ligga och läsa. Använder man dom andra då, då får man ju årets nackspärr ;-)

  Söt lampa!
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra! Då verkar jag vara rätt ute. Jag ligger nämligen och läser jag också!

   Tack :-)

   Radera