söndag 29 september 2013

Skön läshelg..

I torsdags var jag på första träffen i bokcirkeln. Får lov att säga att det var mycket trevligt! Men alla kvinnor som kom tittade sig förundrat runt... med samma fråga... Var är alla herrar?

Jodå... Det dök faktiskt upp en man under kvällen. Mannen var iklädd uniform och var ute på tjänsteförrättnig.. Kan avslöja att det utanför också stod en blåvit bil.
Vi blev involverade i en kriminalhistoria ur verkligheten, som utspelades precis utanför... Men som tur var blev vi inte indragna i det... Så kan det va.. även på en liten ort.

Jag vet ju att män också läser böcker men det här med att diskutera böcker kanske inte ligger för dem? Vad vet jag... fast statistiken visar att det är flest kvinnor..

Vi fick en liten presentation av några utvalda böcker av bibliotekarierna och sedan var diskussionen igång. Andra böcker blev rekommenderade och efter ett tag hade vi lyckats enas om en bok. Jag hängde bara på. För syftet med den här cirkeln för mig var att få tips på annat än deckare.Som tur var valde jag att låna hem den som e-bok. För jag har "snabbspolat" den. Det här var INTE min kopp te eller vad man nu säger. Däremot låg ett annat förslag på bordet, som de flesta hade läst, och gick nog bort för den skull. Det var Flyga drake av Khaled Hosseini. Den har jag haft ögonen på förut. Så den får det bli nästa gång jag lånar.

Men så har jag också börjat läsa Drottningkronan av Ingrid Kampås som jag vann hos Historiska Media.. Och där blev jag fast redan från första sidan. Den utspelar sig ju under samma tid som Jan Guillous böcker om Arn som jag läst... Den behöver inte snabbspolas så där kommer det att ta lite tid innan jag är klar med den.

Och nu sitter jag bara och väntar på att klockan skall bli 21:00 så jag får se nästa avsnitt av BRON!

Imorgon bitti drar jag lott bland er som skrivit i kommentaren till förra inlägget att ni vill vara med på utlottningen av sjalen jag vävt.

Återkommer så fort jag vaknat till så pass att jag kan göra lottdragningen imorgon :-)

4 kommentarer:

 1. Bra med lite lästips... har aldrig läst något av Helena Z, men har skickat efter de fyra böckerna i serien före Drottningkronan... ska bli spännande - älskar historiska romaner :)
  Jo, damen som vävde på en liknande vävram som din träffade jag på en Hembygdsgård... minns inte riktigt, men jag tror det var i närheten av Åmål... i alla fall i Dalsland...
  Ha en bra måndag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant. Det sprider sig... med den här sortens vävning. kul. Så roligt då man tar tillvara gamla kunskaper. Och förutom deckare läser jag en del historiska romaner som jag tycker är mycket intressant. Det är ju fristående böcker som tur är. Jag skall definitivt också läsa de andra fyra.

   Radera
 2. Både Flyga drake och Tusen strålande solar (av samma författare) är fantastiska, gripande och otroligt hemska historier. Läs dom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var ju vad de flesta sade på cirkeln också. Så nu har jag fler bevis. Tack Ama!

   Radera